Red Panda si echipa Aqua Dogs – inot la Swimathon


IMG_5257Stiati cine este Red Panda? Dar de Swimathon ati auzit? Eu nu, cel putin nu pana anul acesta. Si ii multumesc Deliei Nichifor ca mi le-a adus  la cunostinta.

Cum de am aflat de Red Panda? Pentru ca ei cautau un inotator pentru echipa lor pentru a-i reprezenta la o competitie  de inot si strangere de fonduri – competitie care avea loc in 12 iulie, week-end fara nici o competitie. Pentru ce? Pentru proiectul Program de educație non-formală la Centrul de adopții Iubirrre Asociația Red Panda.

Red Panda sunt o organizatie care incearca sa educe societatea si militeaza pentru o societate mai buna, in care nu trebuie sa producem suferinta noua sau celorlalte specii. Printre proiectele lor se numara si  Program de educație non-formală la Centrul de adopții Iubirrre Asociația Red Panda. Cu acest proiect s-au inscris la competitia Swimathon si cautau inotator.

Si asa am ajuns eu la ei. Si in echipa lor – Aqua Dogs. Am concurat alaturi de doctorul veterinar Aurelian Stefan si sotia sa Claudia, si impreuna cu Aiana Constantin si Erika Neumann, alte 2 fete pasionate de inot.

M-am alaturat pentru ca intotdeauna am incercat sa contribui, cat de putin, la o societate mai buna. Si proiectul asta vrea sa faca – este un program de educatie care se adreseaza atat adultilor, cat si copiilor, si are ca scop atat schimbarea perspectivei asupra relatiei om-caine, cat și responsabilizarea proprietarilor animalelor de companie, precum si promovarea adoptiilor cainilor fara stapan.

Dar ce e aceasta competitie in care intram –Swimathon Bucuresti? Este  o competitie de inot  si o ocazie pentru strangeri de fonduri pentru proiecte comunitare. Competitia este organizata ca si un mecanism prin care organizatiile sau grupurile de initiativa inscriu cauze din comunitatea locala, companiile si inotatorii aleg pentru ce se implica, iar sustinatorii doneaza pentru fiecare lungime de bazin inotata de favoritii lor sau o suma fixa.

Acest proiect se desfasora de 6 ani in Romania prin fundatii comunitare locale. A reusit sa finanteze deja peste 300 proiecte cu 800.000 lei. Anul acesta competitia pentru strangerea de fonduri se desfasoara in 7 orase din tara. Pentru competitia din Bucuresti s-au inscris 39 de cauze si echipe.

Experienta a fost grozava desi sambata chiar aveam emotii inainte sa pornim. Aveam emotii desi stiam ca nu e o competitie mare, si ca voi face stafeta cu cei 4 colegi ai mei. Practic se inota 50 minute pe echipa. Dar tot aveam emotii. Cand am ajuns m-am mai inseniat putin – Delia chiar venise ca si suporter, iar competitia se tine in bazinul de afara – nu il vazusem niciodata – bazin olimpic cu 10 culoare. Foarte frumos!

IMG_5159Era inca 9.30, competitia incepuse deja, dar noi intram doar la 10. Practic, competitia era impartita pe etape de cate 8-9 echipe care inotau, fiecare pe culoarul ei, iar la sfarsit se premia castigatorul. Imediat dupa aceea a sosit si Alexandra si Raluca, reprezentantaeleRed Panda, si m-am dus la vestiar sa ne cunoastem.

Acolo am cunoscut si echipa si am stabilit cum vom  inota – fiecare un culoar, apoi urmatorul si tot asa. Ideea domnului doctor nu m-a incantat initial, eu obisnuita sa inot distante mai mari. Dar pot spune acum – a fost cea mai buna decizie pentru acest concurs. Caci pentru viteza cei 50 m erau foaaarte lungi atunci cand incerci sa inoti foarte repede, sau ma rog, cat poti de repede. 🙂 Asa ca m-am bucurat ca a ramas ca fiecare sa faca cate un culoar. Dupa primele ture, pentru ca domnul doctor si sotia lui sareau de pe blockstart, iar noi restul porneam direct din apa,  eu si Aiana, fara sa vorbim, am hotarat sa sarim si noi ultimele ture. Si a fost grozav. Chiar m-am simtit bine.

IMG_5220Cel mai bun timp cronometrat pe bazin l-am avut la 49 secunde, iar ultimul bazin sunt sigura ca l-am scos chiar la 45 secunde sau chiar sub. In total am facut toti 41 de ture, ceea ce a fost multumitor pentru noi si chiar am simtit ca fiecare dintre noi a facut totul pe fiecare tura de 50 m.

IMG_5208IMG_5212M-am simtit bine si cu siguranta mai inot pentru Red Panda, daca ma mai cheama 🙂 Si voi merge si pe la ei sa vad cateii  🙂 Pe internet s-au strans 960 lei, multumim tuturor donatorilor! Si cu siguranta s-au mai donat si acolo, eu am donat acolo de exemplu.

 

 

Mai jos gasiti pozele de la competitie – poate data viitoare veniti si doar ca spectator, este o atmosfera placuta!

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s