Triatlon Fara Asfalt La Munte – prima editieCe faceti week-end-ul viitor? Nu este asa ca va era dor de un mic triatlon? 🙂

Pentru toti triatlonistii amatori sau nu, daca vreti sa va feriti de caldura inabusitoare si sa va relaxati intr-un mediu placut si familiar, va recomand sa mergeti la acest concurs.

Triatlon Fara Asfalt face anul acesta prima lui editie LA MUNTE,  in colaborare cu eMAG, unde altundeva decat departe de orasul ingreunat de caldura sau de marea prea aglomerata. Rezervatia naturala Cheia -Maneciu, din judetul Prahova, abia asteapta sa primeasca cat mai multi iubitori de sport si sanatate, intr-un decor unic si deosebit, cu ape racoroase si trasee deosebite.

Mai mult decat atat, triatlonul „Fara Asfalt Intersport la Munte” este unul dintre cele 7 evenimente din circuitul de  Cross Triathlon (off road) al Federatiei Romane de Triatlon (FRTRI) și  face parte si din programul sprijinit de Fundatia eMAG, denumit “140 de batai pe minut”, care promoveaza un stil de viata echilibrat.Triatlon_Fara_Asfalt_Intersport_La_Munte

Mai jos regasiti intregul comunicat al organizatorilor:

Prima editie a Triatlonului Fara Asfalt la Munte aliniaza la start peste 100 de premii in valoare de 5.000 de euro

     Competitia va avea loc pe 16 august in zona Cerasu – Slon, din Judetul Prahova

  • Organizatorii estimeaza un numar de aproximativ 200 de participanti
  • Inscrierile se pot face pana pe data de 13 august
  • Triatlonul „Fara Asflat Intersport la Munte” face parte din circuitul Cross Triathlon Series al Federatiei Romane de Triatlon si este sustinut de programul „140 de batai pe minut” al Fundatiei eMAG

 Bucuresti, 07 august 2014 – Asociatia Club Sportiv Fara Asfalt si Fundatia eMAG dau startul pe 16 august la prima editie a „Triatlonului Fara Asfalt Intersport la Munte”, competitie premium, dedicata amatorilor pasionati de inot, ciclism, alergare si natura. Concursul se va desfasura in rezervatia naturala Cheia – Maneciu, in zona Cerasu – Slon, din judetul Prahova, pe un traseu spectaculos, intr-un decor natural neexploatat, cu peisaje unice. ​

Editia din acest an a triatlonului „Fara Asfalt Intersport la Munte” va avea peste 100 de premii, in valoare totala de 5.000 de euro.

Traseul va incepe cu proba de inot de 1.000 de metri in lacul Maneciu, unde apa este limpede si are o temperatura medie de 21°C. Apoi, concurentii vor pedala 21 de km prin padure, pe malul Telejenelului, spre cascada Schinda si inapoi spre Tabla Butii, pana pe Plai, deasupra satului Slon, loc din care porneste proba de alergare pe o distanta de 7 km pana sub varful Crai si inapoi.

Cei inscrisi la concurs pot participa ca triatlonisti, luand parte la toate cele trei probe, sau in echipa, pentru fiecare proba in parte. Dupa desemnarea castigatorilor, toti participantii sunt asteptati la o petrecere campeneasca cu muzica traditionala romaneasca, unde vor putea gusta din sarmalele la ceaun facute la fata locului si din bunatatile aduse de ciobani.

Tudor Vlad_Presedintele_Fundatiei_eMAG„Triatlon Fara Asfalt Intersport la Munte este mai mult decat o intrecere sportiva. Categoric, ne dorim sa popularizam acest sport, insa odata cu acest eveniment in natura, concurentii au acces la peisaje unice, traverseaza parcuri naturale, pe trasee spectaculoase, ajung sa descopere locuri in care altfel nu ar ajunge nici macar in vacante. Pentru cei care doresc sa ramana in atmosfera de poveste, pe Plai exista multe locuri de campare, iar noi vom veni cu toate utilitatile necesare: apa, toalete, dusuri. Am pregatit si o lista de locuri de cazare ce se gasesc in sat, pe care o actualizam pe masura ce apar si altele disponibile”, a declarat Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG.

Triatlonul „Fara Asfalt Intersport la Munte” face parte din circuitul celor 7 evenimente de Cross Triathlon (off road) ale Federatiei Romane de Triatlon (FRTRI) si este inclus in programul sprijinit de Fundatia eMAG, denumit “140 de batai pe minut”, care promoveaza un stil de viata echilibrat.

„Prin programul <<140 de batai pe minut>> urmarim sa le aratam tinerilor care sunt avantajele unei vieti echilibrate prin practicarea sportului. Performantele intelectuale sau profesionale pot fi imbunatatite prin cultivarea tonusului fizic si pastrarea unui echilibru intre orele petrecute pe scaun si momentele dinamice, de miscare. Programul <<140 de batai pe minut>> a sustinut pana in prezent competitiile pentru amatori care promoveaza acest principiu, cu accent pe atragerea categoriilor de varsta de sub 25 de ani. Pentru viitor ne propunem incheierea de parteneriate cu cluburi sportive care sa ofere posibilitatea practicarii unor discipline ca inot, ciclism sau atletism tuturor copiilor care se simt chemati catre acestea”, a declarat Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAG.

Inscrierile la aceasta competitie se vor incheia la data de 13.08.2014, si pot fi facute accesand link-ul de mai jos: http://www.faraasfalt.ro/FaraAsfaltMunte/formular/formular_de_inscriere.html

*****

Despre Fara Asfalt

Fara Asfalt este o asociatie club sportiv care si-a definit ca scop popularizarea triatlonului in Romania si promovarea unui stil de viata activ si responsabil. Evenimentele Fara Asfalt au la baza un concept ecologic de intalnire cu natura, fara impact negativ si de depasire a limitelor personale intr-o varianta echilibrata. Competitia „Fara Asfalt” a fost in 2010 primul triatlon off-road din Romania, iar incepand cu 2011 a fost primul eveniment de triatlon al sezonului din circuitele de triatlon Bioeel Grand Prix. Anul acesta, ambele circuite de triatlon desfasurate sub egida FRTRI (de sosea si off-road) au fost preluate in cadrul programului „140 de batai pe minut” implementat de Fundatia eMAG.

http://www.faraasfalt.ro

Un comentariu la „Triatlon Fara Asfalt La Munte – prima editie

  1. Pingback: Program de week-end – Triatlon Fara Asfalt La Munte | Z0ltan77

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s